interimminds_guldklocka_arbetsavtal.png
 
 

guldklocka – för kort och otrogen tjänst!

Allt är förberett inför kvällens firande. Vita linnedukar på borden inne i personalmatsalen och den beställda maten på ett serveringsbord vid sidan av. Vår kostymklädde VD på plats. Och så vi från personalavdelningen, de närmaste cheferna och så de som ska firas såklart.

Det är nästan svårt att ta in – 25 år på samma arbetsplats. Ett par av dem utan en enda sjukdag. En enorm lojalitet och stolthet finns hos dessa medarbetare.

Vi hade förberett boxarna med guldklockor och smyckesalternativet som seglat upp i kölvattnet av både mobiltelefonernas klockfunktion och i jämställdhetens anda. Kvällens firande börjar med lovord och fina tal. Jag har blandade känslor, jag som bytt jobb med exakta treårsintervaller ända sedan universitetet. Som troligen aldrig kommer i närheten av en guldklocka, om jag inte köper den själv...

Jag hör mig själv säga: “Det är ju fantastiskt”, alla företag behöver sådana som ni”, men jag både menar det och inte menar det.

Min fasta övertygelse är att både bolag och medarbetare behöver omväxling. Att det är positivt att pröva olika arbetsuppgifter i olika miljöer. Att guldklocka för lång och trogen tjänst är från en svunnen tid. Att det snarare är dags att släppa ut människor istället för att låsa in dem i långa arbetsavtal.

Nyckelord: #guldklocka #jobb #arbetsavtal