Anslagstavla Ekorrhjulet.PNG
 

flykten från ekorrhjulet

En jobbvardag där du inte trivs, påverkar i längden både ditt privatliv och ditt generella mående. I Iversen, Rekryteringsexpert och universitetslektor på Handelshögsskolan i Oslo har tillsammans med G Larsen, Rekryteringschef på DNB, tittat närmare på tecken som visar när det kan vara dags att gå vidare.

Du har tråkigt
Kanske trivs du inte med dina kollegor, eller med kulturen på jobbet. Detaljstyrning, övervakning och kontroll dödar också inre motivation. 

Du utvecklas inte
På ett nytt jobb är inlärningskurvan brant, men efter några år planar kurvan ut. Att stanna för länge på ett jobb utan utmaningar kan skapa frustration och en negativ karriärutveckling.

Du kommer inte överens med chefen
Att det finns situationer av oenighet är normalt, men vid ihållande samarbetsproblem med chefen bör du kanske fundera. En chef som bryr sig om dig är viktigt för trivsel, karriärutveckling och prestation.

Du pratar högt om din frustration
Det blir inte bättre av att klaga. Du riskerar att hamna i en destruktiv spiral och dra med dig andra. Över tid kommer sådana negativa känslor påverka både din prestation, ditt omdöme och ditt förhållande till kollegorna.


Hela artikeln "Nonchalant chef och 8 andra skäl att byta jobb" går att läsa i SvD, 20/1 2019.
Boktips: Ut ur ekorrhjulet: så blir du också ekonomiskt fri av Oskar Lindberg och Maribel Leander Lindberg. 

Varför byta jobb? Vi ställde frågan till olika personer i rörelse. Lyssna på svaren.

Nyckelord: #karriär #bytajobb #interimmanagement