Trender inom interim management.

Trender inom interim.

När vi startade Interim Minds för mer än tio år sedan var vi relativt ensamma om att prata interim. I alla fall i Skåne. Sedan dess har vi haft förmånen att träffa tusentals interimare med driv och förmåga att gå in och ur olika uppdrag. Vi har tillsatt interimare i alla funktioner på olika nivåer. Vi delar med oss av några trender.

Från hoppjerka till förändringsbenägen
Förr var en hoppjerka någon med ett spretigt CV. En person oförmögen att behålla en anställning, med bristande fokus och uthållighet. Idag ser kompetensbehovet annorlunda ut. Vi upplever snabbare omställningar i omvärlden och nu efterfrågas personer som trivs i förändring och ständigt lärande. Medarbetare med stor vana att hantera nya människor, miljöer och utmaningar och som vågar utmana stelbenta strukturer och hierarkier.

Positiv klang
För tio år sedan var interim ett luddigt begrepp. Idag är konceptet etablerat och få ifrågasätter värdet av att ta hjälp av en erfaren kompetens under en tidsbegränsad tid. Förändringsprojekt behöver framdrift, rekryteringar drar ut på tiden, föräldraledigheter och sjukskrivningar måste hanteras. Och det var länge sedan vi hörde: “interimare är väl bara oduglingar utan jobb.” 

Upskilla befintliga chefer
En ny trend är att anlita en interimare för att ge den ordinarie chefen utrymme att växa. Interimaren får vardagen att rulla medan chefen får tid för kompetensutveckling, viktiga affärsprojekt, digitalisering eller förändringsledning. Du stärker den egna organisationen, samtidigt som du får motiverade chefer som känner sig prioriterade och uppskattade.

Interimsmarknaden växer
I takt med en förändrad syn på anställning ser vi fler och fler interimsbolag. Även mer traditionella rekryteringsföretag erbjuder numera interim. Den senaste trenden är att företag och organisationer själva annonserar efter interimskompetens och allt tyder på att marknaden fortsätter att växa.

Dagens fråga har vi ställt till Sophie Danell, senior partner och grundare av Interim Minds: Vilka är dina främsta medskick till organisationer som funderar på interim?
Lyssna på svaret.