Våra bästa tips för att lyckas med interim.

Våra bästa tips för att lyckas med interim

Tydliggör uppdraget. Fokusera på vad som ska göras och kommunicera tydligt kring förväntningar. När uppdraget är slutfört, vilken output och vilka resultat ska då vara på plats? Interimaren löser hur.

Våga tänka nytt. Rätt kompetens behöver inte vara samma som för en permanent tillsättning. Utmana "så här har vi alltid gjort” och våga anlita kompetenser som kanske inte är uppenbara om du bara tittar på ytan. Interimschefer har varit i olika miljöer och använder de erfarenheter som passar bäst för uppdraget.

Korta startsträckan. Berätta för organisationen om vem som kommer in och varför. Planera introduktionen och se till att system, inloggningar och allt basic är på plats för att interimaren snabbt ska komma igång.

Ta chansen. Utnyttja att du har en interimare med "fräscha ögon" på plats, en person som vågar utmana och säga som det är. Detta skapar värde långt utöver uppdraget.

Hur är det att börja ett nytt uppdrag? Vi har frågat Åsa och Rickard som båda är inne på sin tredje vecka i nytt interimsuppdrag. Lyssna på svaren.

MicrospaningarPia Sander