Rickard, interim CFO, berättar.

Rickard, interim CFO, berättar.

Rickard Dahl är inne på sin tredje vecka som interim CFO på Parajett i Landskrona. Parajett är ett anrikt företag som lyckats med förändringsresan från tryckeriföretag till full service provider inom fysiska och digitala kommunikationslösningar.

Hur har dina första veckor varit? Kul! Lite speciellt att komma in i semestertider när halva gänget fortfarande är på semester. Det är nya rutiner och många nya kollegor, jag har säkert hälsat på några mer än en gång :)

Vilken introduktion har du fått? Jag var i annat uppdrag, men vi lyckades få till några dagar innan den tidigare CFO:n slutade.

Hur ser ditt uppdrag ut? Jag ska säkerställa god ekonomisk rapportering i skarven efter tidigare CFO. Jag deltar i höstens strategiarbete, vilket också kommer att resultera i en kravspec på ny, permanent CFO.

Vad förväntas du åstadkomma? Jag förväntas komma med input till förbättringar och effektiviseringar. Jag kommer in med “nya ögon” och kan förhoppningsvis utveckla befintliga processer och rutiner.

Varför valde du att bli interimare? Det var en tillfällighet, efter många år inom G&L Beijer/Beijer Alma-koncernerna, fick jag ny chef med placering i Stockholm och kontoret i Malmö lades ner. Jag såg möjligheten att prova något nytt. Ville bredda mig och få erfarenhet från nya sammanhang.

Vad ser du som den stora utmaningen? Det är alltid en utmaning i början på ett uppdrag att veta exakt vad som förväntas av en. Parajett har ju tagit in en senior person för att jag snabbt ska kunna leverera vilket är en utmaning i sig, därför är det bara att jobba på och våga ställa många frågor. Som senior och van interimare är jag övertygad om att kunna bidra.

Hur skiljer sig detta uppdrag mot dina tidigare? Parajett är ett ägarlett bolag med en extern VD. Här är jag mycket närmare besluten och kan mer konkret vara med och bidra till utveckling.

Vilka råd vill du ge andra interimare för att lyckas i sina uppdrag? Det är viktigt att vara påläst. Var lyhörd och använd befintlig kompetens i organisationen. Våga fråga, det finns inga dumma frågor.