Åsa, interim Unit Manager Warehouse, berättar.

Åsa, interim Unit Manager Warehouse, berättar.

Åsa Ullsten Bliselius har precis börjat sitt första interimsuppdrag. Hon slutade som marknads- och försäljningschef på Jafo vid årsskiftet och är under de kommande sex månader interim Unit Manager Warehouse på Alfa Lavals distributionscenter i Staffanstorp.

Vad är ditt uppdrag? Den tidigare chefen har valt att gå vidare inom företaget och jag ska leda och utveckla verksamheten tills en permanent lösning är på plats.

Din bakgrund är mer marknad och sälj, hur funkar det? Även om jag mest jobbat inom marknad, är jag civilingenjör i botten och har varit chef för logistik och kundservice på Icopal. Fokus i detta uppdrag är bra ledarskap. Jag är helt trygg i att min organisation kan den dagliga verksamheten.

Hur har dina första veckor varit? Spännande, hektiska och otroligt roliga. Mycket nytt, många nya människor och nya intryck.

Vilken introduktion har du fått? En bra introduktion, hela augusti går jag parallellt med den tidigare chefen.

Hur ser ditt uppdrag ut? Att se till att verksamheten fungerar och utvecklas. Jag har en team manager som rapporterar till mig och som i sin tur har ansvar för ca 25 personer. Jag ska se till att vi driver projekt som utvecklar och optimerar verksamheten och processerna. Jag sitter också med i ledningsgruppen.

Vad förväntas du åstadkomma? Att på ett bra sätt stötta min team manager, som också är ny. Initiera och driva projekt som ska resultera i förbättrade processer och effektivare arbete. I ledningsgruppen förväntas jag vara en del i att utveckla hela organisationen.

Vad ser du som den stora utmaningen? Att snabbt sätta mig in i verksamheten och alla de utmaningar vi har.

Att vara interimare, är det som du trodde? Allt är så nytt än, men uppdraget är ännu roligare än vad jag trodde. Jag känner mig oerhört välkommen av alla.

Vilket råd vill du ge andra interimare som ska in i sitt första uppdrag? Stressa inte upp dig över att allt i början känns kaosartat, det faller på plats. Försök se till att ha det lugnt på sidan av jobbet första tiden.