Våra tips för en avkopplande semester.

Tips för en avkopplande semester.

Nu längtar vi efter semester. Det finns faktiskt inga vetenskapligt etablerade slutsatser på hur länge man måste vara ledig för att få tillräckligt med återhämtning. Föredrar du flera korta semestrar eller en längre sammanhållande ledighet, välj det som passar dig bäst.

  1. Strunta i alla måsten. Gör bara sådant som du eller ni vill göra. Vill du vara hemma och rensa garderoben, gör det. Vill du besöka en rad släktingar eller vänner, gör det. Känn efter vad som är roligt.
  2. Jämför inte med andra. Bara för att dina vänner verkar hitta på tusen saker, betyder det inte att du behöver göra det. Vi tror på att vara snarare än att göra!
  3. Ta en klockfri dag. Sov tills du vaknar, ät när du är hungirg och gör precis vad du känner för.
  4. Gör det motsatta till vad du brukar göra. Är du jätteaktiv på jobbet - ta en passiv semester. Är du passiv och sitter mycket på jobbet, rör på dig.
  5. Testa något nytt. Lär dig nya saker om dig själv och omvärlden, det både utvecklar hjärnan och gör dig mer närvarande och frisk. Semestern är en bra tid för äventyr.
  6. Digital disciplin. Stoppa undan telefonen, åtminstone då och då. Lyssna med närvaro på vad mormor, barn eller vänner har att säga. Det kan bli sommarens bästa överraskning.

Dagens frågra: Vad ser du mest fram emot på din semester? Lyssna på svaren.