Hoppjerkan får upprättelse.

Hoppjerkan får upprättelse.

Förr var en hoppjerka någon med ett spretigt CV. En person oförmögen att behålla en anställning, med bristande fokus och uthållighet. Nu blåser nya vindar. På en allt mer flexibel arbetsmarknad ökar istället behovet av entreprenöriella och snabbrörliga individer. Nu efterfrågas personer som utmanar stelbenta strukturer och hierarkier. Individer med driv och förmåga att gå in och ur olika sammanhang. Medarbetare får förändring och ständigt lärande. Arbetsgivare får medarbetare med stor vana att hantera nya människor, miljöer och utmaningar. Win-win.


Vill du läsa mer?
Liz Ryan (Forbes) - 10 anledningar att byta jobb ofta

Vad är en hoppjerka? Vi ställde frågan till olika personer i rörelse. Lyssna på svaren.

Nyckelord: #hoppjerka#karriär#utveckling

MicrospaningarPia Sander