5 fördelar med att anlita en interim manager.

5 fördelar med att anlita en interim manager. 

 För att nå framgång behöver alla företag rätt kompetens, personer som finns på plats just när de behövs som bäst. Här vänder sig många till duktiga interim managers, för att säkra upp rätt kompetens för tillväxt, förändring eller olika former av vakanser. 

Interim ersätter inte din befintliga personal. En interim manager axlar ledningsansvaret när den interna kompetensen av olika anledningar inte räcker till. Interim är alltså inte en permanent lösning (även om möjlighet finns att uppdraget övergår till en fast position), utan interim är en kompletterande del av den totala kompetensstrategin. 

Efterfrågan på interim managers ökar ständigt och vi på Interim Minds är glada över att vårt koncept numera är en etablerad lösning på marknaden. Här delar vi med oss av 5 fördelar med Interim Management. 

 

1. Omedelbar leverens

Interim managers kan vanligtvis starta inom bara några dagar. De är tillgängliga med kort varsel, utan uppsägningstider och annat krångel, vilket gör interim till ett utmärkt alternativ till permanent rekrytering. Interim managers löser brådskande utmaningar här och nu. 

2. Hög kompetens

Interim managers har lång erfarenhet och blir därför snabbt operativa hos uppdragsgivaren. De har med sig verktygslådan och kan det de ska kunna från start, för de har redan utfört liknande uppdrag någon annanstans. Kunskapsöverföring till resten av verksamheten är en given bonus.  

3. Ökad flexibilitet

Interim managers är bara på plats så länge kompetensen behövs. Det kan vara tre månader eller ett år, heltid eller deltid, allt beroende på hur behovet ser ut. Interim ger också ökad flexibilitet vad gäller personlighet och ofta är det en helt annan profil som ska ta vid när interimsuppdraget är slutfört. 

4. Extern outlook

Med interim får du ett utanförperspektiv.  Det finns inget “det går inte, så här har vi alltid gjort”. Interim managers har varit i olika miljöer och använder de erfarenheter som är bäst lämpade för uppdraget.   

 5. Valuta för pengarna

Att anlita en interim manager är kostnadseffektivt. Du plockar russinen ur kakan och betalar bara för den tid personen är på plats. En interim manager kan jobba mer fokuserat och lägga mindre tid på internpolitik och andre aktiviteter som inte skapar värde.