Anslagstavla ålder 2.JPG
 

ålder är ingen siffra, det är en attityd

Många 50+ upplever att de aldrig varit så trygga i sin arbetsroll. Barnen är utflugna och energin flödar. Ändå gallras de bort på grund av sin ålder och upplever sig som helt passé på arbetsmarknaden.

Är åldersnojan något unikt svenskt?

Vi lever längre och enligt nya prognoser så lär vi jobba tills vi närmar oss 70 (Pensionsmyndigheten). Vi lär knappast se någon naturlig rörlighet på arbetsmarknaden för de som passerat 50. Få vågar självmant lämna sin fasta anställning för att söka nya utmaningar. Jag klandrar dem inte.

Samtidigt växer Gig-ekonomin, där fasta jobb ersätts av tillfälliga. Det växer fram bemanningsföretag som suger upp senior kompetens. Vi träffar nya interimskandidater varje dag, kompetenta individer med åratal av erfarenhet.

De har varit med om upp- och nedgångar, otaliga organisations-förändringar, anställt och friställt. De springer inte längre 60 meter på 10 sekunder men deras engagemang och driv är på topp. De är beredda att kavla upp ärmarna och jobba riktigt hårt. De är nyfikna, sugna på förändring och har ofta stor pondus.

Fler och fler av våra kunder instämmer: Dessa mogna interimare är guld värda och en stor tillgång i verksamhetens utveckling!

Ålder är ingen siffra, det är en attityd!

Nyckelord: #åldersdiskriminering #55+ #arbetsmarknad